Carport

Door het bouwen van een carport creëert u meer ruimte om uw auto droog en veilig te parkeren én u geeft uw woning een mooier aanzien.

Voordat u een carport kunt gaan plaatsen zijn er een aantal stappen ter voorbereiding nodig. Een belangrijk onderdeel hiervan is het maken van vakkundige bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen heeft u nodig voor het aanvragen van een bouwvergunning, voor het opvragen van offertes, voor het uitvoeren van de werkzaamheden en om voor uzelf een duidelijk beeld te krijgen van het beoogde eindresultaat.

Op de bouwtekeningen wordt uw bouwplan vastgelegd. Alle belangrijke informatie voor de gemeente, de aannemer en voor uzelf staat erop verwerkt; de exacte afmetingen, de vormgeving van de sierlijst, de materialen en andere bouwkundige eisen.

U heeft dus een professionele bouwtekening nodig. Wij helpen u daar graag bij!

Gaat u uw carport zelf plaatsen, en heeft u geen constructieve of bouwkundige tekeningen nodig, maar wilt u wel een schetsontwerp om bijvoorbeeld een vergunning mee aan te vragen? Klik dan hier, wij maken ook schetsontwerpen voor een leuke prijs, speciaal voor alleen een vergunningsaanvraag.

Bouwtekeningen: vanaf € 250,-
Wij kunnen voor u een complete set vakkundige bouwtekeningen maken. Dit pakket bestaat uit;

 1. Situatietekening
 2. Plattegrond bestaande situatie
 3. Plattegrond nieuwe situatie
 4. Gevelaanzichten bestaande situatie
 5. Gevelaanzichten nieuwe situatie
 6. Doorsnede bestaande situatie
 7. Doorsnede nieuwe situatie
 8. Bouwkundige informatie
 9. Detailtekeningen
 10. Materiaal- en kleurenschema
 11. Fotorapportage

klik hier voor een voorbeeld.

klik hier om een bouwtekeningen pakket aan te vragen.

Constructie: kosten in overleg*
Uw carport moet natuurlijk ook constructief veilig zijn. Wij kunnen onze constructeur laten berekenen of de constructie van de dakkapel voldoende sterkte heeft en dus veilig gebouwd kan worden. Vaak is het  aantonen van de constructieve veiligheid ook nodig bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. Daarnaast is het een belangrijk gegeven voor de aannemer en voor uzelf is het natuurlijk ook belangrijk om zeker te weten dat uw carport voldoet aan alle veiligheidseisen.

Naast de bouwkundige tekeningen kunnen wij dus ook een constructie pakket aanbieden. Dit pakket bevat:

 1. Constructieberekening
 2. Constructietekeningen
 3. Detailtekeningen

* Omdat de constructie berekeningen en tekeningen vaak voor elk bouwplan anders zijn, zullen deze in overleg met onze constructeur moeten worden bepaald.

Klik hier om een constructie pakket aan te vragen.

Omgevingsvergunning aanvragen: € 50,-
Wanneer u een stap verder bent in uw voorbereiding en in het bezit bent van complete bouwtekeningen en constructiegegevens, kunt u controleren of u voor het plaatsen van de carport een omgevingsvergunning nodig hebt. U kunt hiervoor een vergunningscheck doen op www.omgevingsloketonline.nl.

Mocht blijken dat u een vergunning nodig heeft, dan kunt u deze daar ook meteen aanvragen. Natuurlijk kunnen wij u hierbij ook van dienst zijn. Wij dienen dan de aanvraag en benodigde bijlagen in, wij onderhouden het contact met de gemeente en we zorgen ervoor dat de procedure soepel tot een goed einde komt.

Klik hier om hulp bij een vergunning aan te vragen.

Aannemers vergelijken: €50,-
Een goede en betaalbare aannemer vinden is lastig, maar ook hierin kunnen wij u adviseren.

Wij vragen dan verschillende offertes aan, maken een deskundige vergelijking en overleggen de technische zaken met de aannemers. Dit resulteert in een vergelijkingsrapport op basis van prijs en kwaliteit. Aan de hand van dit rapport kunt u de voor u geschikte aannemer kiezen en een overeenkomst sluiten. De bouw van uw carport kan beginnen!

Klik hier om hulp bij offertevergelijking aan te vragen.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten? of heeft nog andere vragen, opmerkingen of onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.